Fitch покращив прогноз зниження світового ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch покращив прогноз зниження світового ВВП

Світ
210
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings трохи поліпшило прогноз для світового ВВП на 2020 рік, відзначивши, що відновлення економічної активності буде посилюватися і ставати більш стійким з середини наступного року в міру вакцинації проти COVID-19 і послаблення соціального дистанціювання.
Глобальна економіка впаде в поточному році на 3,7%, йдеться в черговій доповіді Global Economic Outlook (GEO). У вересні передбачалося скорочення на 4,4%.
Аналітики дають більш позитивний прогноз незважаючи на те, що в четвертому кварталі очікується відновлення падіння ВВП Великобританії і країн єврозони через відновлення дії ряду карантинних заходів для стримування пандемії. Він зумовлений набагато швидшим відновленням глобальної активності, ніж це очікувалося, в третьому кварталі.
“Глобальний шлях відновлення виявляється більш тяжким, ніж очікувалося, оскільки друга хвиля вірусу викликає нові обмеження, але новини про вакцини дуже позитивні для економічних перспектив на наступні два роки”, – вважає головний економіст Fitch Брайан Коултон.
Агентство переглянуло прогноз зростання світового ВВП в 2021 році до 5,3% з раніше прогнозованих 5,2%. Економіка США, як очікується, збільшиться на 4,5% (раніше 4%), Китаю – на 8% (7,7%), єврозони – на 4,7% (гірше від попередньої оцінки в 5,5%).
Очікування на 2022 рік також були переглянуті в бік підвищення, Тепер прогнозується підйом глобальної економіки на 4%, а не на 3,6%. Американський ВВП підвищиться на 3,5% в 2022 році (раніше – на 3%), єврозони – на 4,4% (3,2%). Економіка КНР, як очікується, зросте на 5,5%.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас