У GlobalLogic розповіли, які IT-фахівці найбільш затребувані сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У GlobalLogic розповіли, які IT-фахівці найбільш затребувані сьогодні

Особисті фінанси
4402
IT-фахівці значаться в топі зарплат серед українців. Які з напрямків в IT найбільш затребувані сьогодні, ми дізналися від Андрій Яворського, віце-президента зі стратегії та технологій компанії GlobalLogic.
За словами експерта, найменш ризиковим для початківця буде вивчення базових технологій, які лежать в основі високопродуктивних систем (мов програмування за типом С++). Це мови, що лежать на нижньому рівні більшості високопродуктивних систем. Якщо говорити про професії – це Devops (фахівці, які підтримують технологічні платформи). Такі фахівці стали ще більш затребуваними за часів коронавірусу і локдаунів.
Якості фахівців, які будуть затребувані незалежно від того, якою технологічною платформою ви займаєтеся:
  • знання інженерії;
  • системне мислення;
  • вміння оперативно вирішувати завдання;
  • вміння дивитися абстрактно;
  • розуміння “картини в цілому”.
“Люди в IT, як правило, це люди з критичним мисленням і здатністю постійно навчатися нового. Життєвий цикл технологій стає все меншим, якщо ви подивитеся на те, з якою швидкістю змінюються телефони і все інше … Середній “термін життя” технології вже не 5-7 років, а 2-3 роки. Те, що зараз активне на ринку, вже через пару років може стати незатребуваним”, – підкреслює Яворський.
Про зарплати. “Якщо ми подивимося тренди за останні 2-3 роки, то між технологіями розриву особливо не залишилося. Старші розробники на всіх популярних мовах отримуватимуть схожі зарплати. Тренд, який спостерігається зараз, і його можна порівняти з Європою, якщо зарплати старших розробників залишаються більш-менш стабільними (тобто ростуть на рівні світової інфляції), то з “низів” стає краще – фахівці рівня junior, тестувальники починають отримувати більше”, – повідомив віце-президент GlobalLogic.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас