Ще в одній країні повністю заборонять машини з ДВЗ на користь електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще в одній країні повністю заборонять машини з ДВЗ на користь електромобілів

Світ
7328
Японія планує заборонити використання машин з ДВЗ та повністю перейти на електромобілі.
Про це повідомила японська телекомпанія NHK.
Цей крок було зроблено після нещодавньої обіцянки прем’єр-міністра Японії Есіхіде Сугі скоротити викиди вуглецю в країні до нуля до 2050 року. Розробкою законопроєкту займеться японське Міністерство економіки, промисловості та торгівлі. Проєкт обіцяють представити до кінця нинішнього року.
Якщо заборону введуть, вже через 10-15 років в країні буде дозволено продавати тільки електрифіковані і гібридні автомобілі, а машини з традиційними ДВЗ будуть “поза законом”.
В теорії під заборону можуть не потрапити двигуни внутрішнього згоряння, що використовують синтетичне пальне, яке отримується за рахунок екологічно чистої енергії. Також очевидно, що заборона не торкнеться водневих автомобілів, в яких пальне використовується для вироблення електроенергії і живлення електромотора.
Очікується, що в Японії частка електромобілів зросте до 55% в 2030 році, йдеться в звіті Boston Consulting Group. Збільшення частки продажів електромобілів зумовлене зниженням вартості акумуляторів.
Якщо повідомлення підтвердиться, Японія стане другою країною з клубу “Великої сімки”, яка офіційно відмовиться від бензинових машин на користь електромобілів. Минулого місяця влада Великої Британії офіційно оголосила про заборону продажу бензинових і дизельних автомобілів від 2030 року, а гібридів - з 2035 року.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас