Ощадбанк програв компанії Жеваго касацію на понад 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк програв компанії Жеваго касацію на понад 1,5 млрд грн

Фондовий ринок
1571
Верховний суд (ВС) 29 жовтня відмовився задовольнити касаційну скаргу державного Ощадбанку в рамках справи про банкрутство ПрАТ “АвтоКрАЗ” Костянтина Жеваго. Банк намагався оскаржити рішення судів попередніх інстанцій, які частково визнали кредиторські вимоги фінустанови до боржника.
Обсяг заявлених банком вимог до “АвтоКрАЗу” становив близько 2,7 млрд грн, з яких суди першої та апеляційної інстанції відхилили вимоги на 1,54 млрд грн, при цьому визнавши вимоги на 933,5 млн грн (у т. ч. 874, 7 млн ​​грн – вимоги четвертої черги) та 254,7 млн ​​грн (як забезпечені заставою боржника).
Разом з тим ВС частково задовольнив касаційну скаргу ліквідатора банку “Фінанси і кредит” Жеваго і скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, якими в рамках справи про банкрутство “АвтоКрАЗу” було відхилено низку вимог Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).
Йдеться про відхилення вимог ФГВФО на 1,7 млрд грн (як забезпечених заставою боржника), на 1,18 млрд грн (з віднесенням до четвертої черги задоволення вимог), а також на суму відсотків, нарахованих за період після закінчення терміну кредитування. ВС відправив матеріали справи в скасованій частині (щодо вимог ФГВФО) на розгляд до Господарського суду Києва.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас