Обсяг онлайн-покупок в Україні збільшився вп'ятеро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг онлайн-покупок в Україні збільшився вп'ятеро

Особисті фінанси
561
Від початку карантину українці почали активніше здійснювати покупки онлайн. З березня в інтернеті масово купують одяг, маски, антисептики, товари для дому та гаджети для дистанційної роботи.
Спектр товарів, які українці замовляють в інтернет-магазинах, величезний. Люди кажуть, що здійснювати покупки в мережі зручніше, оскільки є час подумати і порівняти ціни в різних магазинах.
Власники магазинів відзначають, що пандемія підштовхнула їх до ведення сайтів. Магазини були змушені піти в онлайн. За словами продавців магазинів одягу, з початку пандемії, охоплення онлайн-аудиторії збільшилося вп’ятеро.

Як правильно купувати за кордоном

Водночас почастішали випадки шахрайства в Інтернеті. За інформацією Держспоживслужби, за 9 місяців карантину було отримано 1200 скарг з приводу шахрайства з боку продавців. Українцям рекомендують перед оформленням замовлення в Інтернеті перевірити справжність підприємця в реєстрі підприємців.
Однак багато продавців працюють в Україні без реєстрації. Навіть створення сайту не є доказом того, що підприємець зареєстрував свою діяльність. У такому разі покупці жодним чином не захищені від можливого шахрайства з боку продавців.

Отримати гроші на покупки 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас