Медзаклади неефективно використовують гроші - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медзаклади неефективно використовують гроші - Мінфін

Казна та Політика
340
Значні залишки коштів на рахунках закладів охорони здоров’я можуть свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів.
Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев у FACEBOOK.
«Мінфін закликає до максимально ефективного використання коштів. Кожна гривня бюджетних коштів має працювати в інтересах громадян у максимально ефективний спосіб. Враховуючи заплановане збільшення бюджетних видатків на сферу охорони здоров’я до 5% ВВП до 2023 року, Міністерство фінансів очікує від усіх розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я, щоб вони максимально ефективно використовували кожну гривню коштів платників податків. Пацієнти мають знати, що держава про них піклується», – сказав Єрмоличев.
Станом на 1 жовтня 2020 року залишки коштів на рахунках 2220 закладів охорони здоров’я, які надають послуги за програмою медичних гарантій, становлять понад 10 млрд гривень.
Медзаклади неефективно використовують гроші - Мінфін
Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні ухвалила зміни до держбюджету на 2020 рік, сформувавши Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Обсяг фонду становить 64,7 млрд грн. Таким чином, видатки Міністерства охорони здоров’я збільшено на 15,4 млрд грн із 115,9 млрд грн до 131,3 млрд грн.
У підготовленому до другого читання законопроєкті про державний бюджет України на 2021 рік фінансування Міністерства охорони здоров’я і його програм пропонують збільшити на 2,6%. Зокрема, видатки на медицину передбачено на рівні 159,19 млрд грн. На фінансування апарату МОЗ заклали 35,241 млрд грн, це на 12% більше у порівнянні з показниками проєкту держбюджету, ухваленого у першому читанні. Водночас на програми суспільного здоров’я і заходи з боротьби з епідеміями запропоновано виділити 2,644 млрд грн, це на 2,3% менше, ніж було у першому читанні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас