Fiat пообіцяв, що наступного року 60% її автомобілів будуть гібридними або електричними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat пообіцяв, що наступного року 60% її автомобілів будуть гібридними або електричними

Технології&Авто
345
До кінця наступного року 60% моделей автомобілів під брендом Fiat італо-американського автовиробника Fiat Chrysler Automobiles будуть електрифікованими, тобто гібридними або повністю електричними, заявив у вівторок керівник по регіону EMEA брендів Fiat, Lancia і Abarth Лука Наполітано (Luca Napolitano). Він зазначив, що це буде краще за середній показник на автомобільному ринку.
Хоча Fiat Chrysler володіє цілою низкою автомобільних брендів, заява Наполітано відноситься тільки до моделей Fiat. З урахуванням того, що колишній голова автоконцерну Серджіо Маркіонне (Sergio Marchionne) досить скептично ставився до електромобілів, стверджуючи, що на кожному проданому електромобілі Fiat 500e компанія втрачає $14 000, то це можна назвати значною зміною в стратегії Fiat. Тим більше, що всього три роки тому Маркіонне заявляв, що «електрифікація — це не вихід».
Втім, модельний ряд бренду Fiat досить невеликий. Він в основному охоплює різні конфігурації його популярного хетчбека 500, включаючи моделі L X і C. Fiat також пропонує двомісний задньопривідний родстер з відкидним верхом 124 Spider, невеликі машини для міста Tipo і Panda, компактний фургон Qubo і більший фургон Doblo. З урахуванням електромобіля New 500 цей список охоплює близько десяти моделей.
Тому слід чекати близько шести “електрифікованих” моделей, але, швидше за все, майже всі вони будуть гібридами. Наразі в Європі на «електрифіковані» автомобілі припадає приблизно п’ята частина продажів, а в США — менше ніж 5%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас