СГ "ТАС" виплатила 313,5 тис. грн за викрадене авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СГ "ТАС" виплатила 313,5 тис. грн за викрадене авто

Особисті фінанси
174
За статистикою, в Україні протягом десяти місяців 2020 року було викрадено 3990 автомобілів, тобто щодня жертвами злодіїв стають в середньому 13 – 14 автовласників. З одного боку, це нібито не так багато як для країни з населенням 41,7 млн осіб. З іншого, фінансові збитки громадян, на авто яких наклали оком зловмисники, насправді величезні: автомобіль – «задоволення» не з дешевих, і на його придбання часто-густо гроші збирають роками. Тож в один день втратити таку дорогу у всіх сенсах річ для багатьох людей дорівнює катастрофі. Наразі рівень розкриття злочинів, пов’язаних з викраденням авто, за словами правоохоронців, становить 52%. І це – досить високий показник, принаймні, він в два рази вищий, аніж був кілька років тому. Між тим, це означає, що фактично кожен другий автомобіліст, чий транспортний засіб «поцупили» злочинці, залишиться ні з чим – і автомобіль йому не повернуть, і гроші, які він витратив свого часу на його купівлю, «згорять». На жаль, як свідчать експерти, запобігти викраденню авто, якщо зловмисники вже поставили собі за мету заволодіти ним, сьогодні майже неможливо. Жодні, навіть найсучасніші технічні засоби, «круті» сигналізації та системи блокування вузлів та приладів транспортного засобу не здатні зупинити досвідчених злочинців, рівень «професійної» майстерності яких постійно зростає. Хіба що на угон такої автівки у зловмисника піде більше часу, аніж на викрадення авто, не оснащене різними протиугінними системами. Але навряд чи це зупинить злодія, тим більше якщо він вже отримав «замовлення» на конкретну машину.
То який вихід? Як можна убезпечити себе на випадок викрадення «залізного коня», щоб не втратити хоча б гроші? Сьогодні експерти одностайні в порадах автовласникам: єдиним дієвим способом захисту своїх фінансових інтересів у випадку викрадення авто залишається страхування. Вчасно оформлений договір КАСКО, що покриває ризик угону, – єдина запорука того, що у випадку негараздів ви залишитесь принаймні з грошима.
І, до речі, страхова практика щодня доводить правдивість цього твердження. Нещодавно в цьому переконався і один із клієнтів Страхової групи «ТАС», чий автомобіль Honda CR-V 2008 року випуску було викрадено в Черкасах.
Злочин було вчинено вночі: напередодні ввечері автовласник, як завжди, залишив машину на стоянці біля свого під’їзду, а вже вранці не виявив її на звичному місці. Правоохоронці, які прибули на місце події, зафіксували факт викрадення авто та розпочали слідчі дії. Втім, по гарячих слідах розкрити злочин не вдалося: автомобіль безслідно зник. На даний момент пошук злодіїв триває. Водночас Страхова група «ТАС», де автомобіль було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала інцидент страховим випадком та прийняла рішення про виплату страхового відшкодування в розмірі понесених клієнтом збитків. Наразі виплату в сумі 313500 грн вже перераховано клієнту.
За матеріалами:
СГ ТАС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас