Goldman Sachs спрогнозував, як швидко почнеться масова вакцинація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs спрогнозував, як швидко почнеться масова вакцинація

Світ
767
Економісти інвестиційного банку Goldman Sachs зробили прогноз щодо темпів вакцинації населення планети від коронавірусу. Згідно з їх прогнозами, до осені 2021 року понад 70% жителів розвинених країн будуть вакциновані від коронавірусу.
Про це пише CNBC.
Економісти банку Даан Струйвен і Сід Бхушан представили графік вакцинації, спираючись на оцінки пропозиції вакцин провідних розробників Pfizer і BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax і Johnson & Johnson.
Першими, за їх прогнозом, хто отримає вакцину, будуть ті групи населення, які схильні до найвищого ризику в США, і буде це вже в середині грудня.
Відчутну користь від появи вакцини жителі США і Канади відчують уже в першому кварталі 2021 року. Тоді, кажуть експерти, вакцинацію пройдуть 50% населення цих країн.
Минулого понеділка виробник ліків Moderna заявив, що запросить схвалення FDA для екстреного застосування своєї вакцини після того, як нові дані підтвердили ефективність препарату більш ніж на 94,1%.
Вакцини, вироблені спільно американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech, а також британською AstraZeneca, будуть схвалені «протягом наступних кількох тижнів», за словами прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона.
Однак вчені з Оксфордського університету й у ВООЗ заявили, що необхідні додаткові дані випробувань вакцини AstraZeneca, щоб визначити її безпеку і ефективність.
Що стосується Європи, то фахівці банку, грунтуючись на коментарях голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, заявили, що регулятор – Європейське агентство з лікарських засобів – санкціонує вакцини до кінця цього року, а масова вакцинація в ЄС, Японії і Австралії почнеться в травні, тоді як у Великобританії – в березні.
Вакцинація дітей у віці до 12 років почнеться не раніше жовтня наступного року, після того як виробництво вакцин стане масовим ближче до середини року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас