Сінгапур першим у світі схвалив продаж вирощеного в лабораторії м'яса (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур першим у світі схвалив продаж вирощеного в лабораторії м'яса (фото)

Технології&Авто
2795
Сінгапур дав американському стартапу Eat Just зелене світло на продаж свого вирощеного в лабораторії курячого м’яса, що, за словами компанії, є першим в світі нормативним дозволом на так зване чисте м’ясо, яке не походить від убитих тварин.
Про це пише Reuters.
За словами співзасновника і генерального директора Джоша Тетрика, м’ясо, яке буде продаватися як нагетси, буде оцінюватися за преміальними цінами на курку, коли воно вперше буде запущено в ресторані в Сінгапурі «в найближчому майбутньому».
Попит на альтернативи звичайному м’ясу зростає через побоювання з приводу здоров’я, благополуччя тварин і навколишнього середовища. Замінники на основі рослин, популяризовані такими компаніями як Beyond Meat, Impossible Foods і Quorn, все частіше з’являються на полицях супермаркетів і в меню ресторанів.
Але так зване чисте або культивоване м’ясо, яке вирощують з м’язових клітин тварин в лабораторії, все ще перебуває на початковій стадії через високі виробничі витрати.
Сінгапур першим у світі схвалив продаж вирощеного в лабораторії м'яса (фото)
Сінгапур, місто-держава з населенням 5,7 мільйона осіб, наразі виробляє тільки близько 10% продуктів харчування, але сформулював амбітні плани щодо збільшення цього обсягу протягом наступного десятиліття за рахунок підтримки високотехнологічного сільського господарства і нових засобів виробництва продуктів харчування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас