Міжбанк: обстановка поки залишається не на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: обстановка поки залишається не на користь гривні

Валюта
761
Середа на валютному ринку пройде досить динамічно і зі зростанням активності клієнтів. Після початку нового місяця вони вже увійдуть в звичайний діловий ритм, що збільшить статистику торгів. За нашими прогнозами обсяг операцій на міжбанку буде в межах до $200 млн при укладенні до 570-600 угод.
На поведінку учасників торгів і курсовий тренд вплинуть:
1. Господарська діяльність компаній. Традиційно в перші дні місяця компаніям необхідно сплатити орендні платежі, закупити сировину і матеріали, а також розрахуватися з персоналом за минулий період. З одного боку – на це піде основна частина гривні, отриманої експортерами у вигляді відшкодувань ПДВ і це змусить їх незабаром знову активно продавати валютну виручку. З іншого боку – активізує і імпортерів, яким треба до введення жорсткого карантину і настання періоду новорічних свят встигнути закупити, отримати і розпродати свої основні товарні запаси. Це призведе до періодичного активного виходу на міжбанк великих ритейлерів, що спеціалізуються на товарах широкого вжитку, і істотно впливатиме на поведінку міжбанку в такі моменти;
2. Розрахунки по вчорашньому аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Покупцям треба переказати до бюджету близько 2,66 млрд гривень за куплені облігації і це вплине на поведінку ресурсного і опосередковано – валютного ринків;
3. Поведінка нерезидентів і “дочок” іноземних компаній з купівлі валюти під репатріацію дивідендів. Іноземці продовжать купувати валюту за рахунок гривні, отриманої від погашень попередніх випусків ОВДП, а також від продажу облігацій на вторинному ринку. Це буде працювати проти нацвалюти. А “дочки” іноземних компаній не будуть відкладати надовго свої традиційні покупки валюти під виведення дивідендів і зростання курсу останніх тижнів тільки стимулює їх в цьому рішенні. Це також негативно позначиться на котируваннях міжбанку в найближчі дні.
В цілому, обстановка на міжбанку поки залишається не на користь нацвалюти. Але з огляду на те, що український міжбанк зараз надзвичайно залежний від дій великих гравців – будь-які виходи двох-трьох великих продавців можуть кардинально міняти курсовий тренд протягом дня. За нашими даними, сьогодні на торги будуть виходити кілька великих продавців, що частково підтримає курс нацвалюти в середині сесії.
Курси міжбанку за нашим прогнозом 2 грудня будуть в межах: долар – коридор 28,40 – 28,58 гривень, євро – коридор 34,20 – 34,55 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,51 / 28,53
євро – 34,19 / 34,21
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас