Ernest Airlines визнали банкрутом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ernest Airlines визнали банкрутом

Фондовий ринок
739
Суд Мілана визнав бюджетну авіакомпанію Ernest Airlines банкрутом.
Про це повідомив авіаційний регулятор Італії ENAC.
З повідомлення випливає, що кредитори можуть заявити свої претензії до 19 квітня 2021 року, а судове засідання щодо їх розгляду відбудеться 19 травня 2021 року.
Ernest Airlines припинив польоти 11 січня 2020 року — через кілька тижнів після того, як авіаційна влада ENAC ухвалила рішення призупинити дію ліцензії лоу-коста.
У регуляторі тоді відзначили, що санкції до авіакомпанії не пов’язані з безпекою польотів, тому Ernest Airlines дозволили виконати рейси в піковий сезон новорічних канікул.
Лоу-кост був одним з основних гравців на ринку польотів між Італією та Україною. Однак його діяльність була пов’язана зі скандалами через часті випадки затримок рейсів. Пізніше права на маршрути Ernest Airlines з боку Італії отримали Wizz Air і Ryanair, з боку України — SkyUp.
Влітку Ernest Airlines анонсувала плани щодо зміни моделі бізнесу. Авіакомпанія планувала до кінця 2020 року стати оператором регіональних літаків ATR 72, відмовившись від лоу-кост моделі на середньомагістральних авіалайнерах сімейства Airbus A320.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас