Вартість квартир Києва за класами в листопаді (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість квартир Києва за класами в листопаді (інфографіка)

Нерухомість
1773
У листопаді 2020 року середня вартість квадратного метра в новобудовах Києва підвищилася.
Про це в своїй аналітиці повідомляє СтройОбзор.
Середня ціна в останній місяць осені, в порівнянні з жовтнем, піднялася на 1,4% і склала 32 154 грн. за 1 кв. м (в жовтні – 31 712 грн. за кв. м).
Підвищення цін спостерігається з середини літа. Винятком став жовтень, коли показник вартості пішов на спад. У поточному місяці ситуація знову змінилася.
Ціни за класами. На графіку зміни цін в залежності від класу новобудови видно, що «економ», «комфорт» і «бізнес» протягом місяця були стабільними. Чого не можна сказати про «преміум» і «де-люкс». Показники за останні двома були прямо протилежні. Якщо «преміум» показав різкий спад, то «де-люкс» пішов угору.
Економ. В економ-класі ціна піднялася несуттєво – на 0,7%. Практично кожен місяць ціна в цьому класі коливається. Але зміни не такі помітні, і тому «економ» можна назвати найстабільнішим серед інших. Середня ціна в листопаді – 22 653 грн. за 1 кв. м.
Комфорт. В принципі, аналогічна ситуація і з «комфортом». І хоча для нього більш характерні стрибки, але, як правило, за певний проміжок часу можна простежити чітку тенденцію. Так, за листопад ціна піднялася – на 3,4% і склала 27 406 грн. за «квадрат».
Бізнес. У листопаді майже непомітну зміну показав бізнес-клас. Але, в порівнянні з «економом» і «комфортом», за останній місяць ціни впали. Вартість квадратного метра в «бізнесі» зараз становить 47 861 грн. або на 1,1% нижче, ніж у жовтні. Рік тому для цього класу ще були характерні різкі стрибки. З весни цього року тут простежувалося плавне підвищення цін.
Преміум. Сегмент показав різке падіння. Останній раз таке різке падіння було більше року тому – у березні 2019-го. Після цього ціни, хоча і з невеликими перепадами, але піднімалися. У листопаді вартість квадратного метра тут знизилася на 19% і становить сьогодні 61 531 грн. Цей показник – абсолютний рекорд у падінні цін.
Де-люкс. Зовсім інша ситуація в класі «де-люкс». Він показує підвищення з весни. І за останній місяць ціни теж піднялися. Сьогодні купівля «квадрата» в елітному будинку може обійтися в середньому в 109 029 грн. Цей показник на 16,5% вищий від жовтневого. І це ще один рекорд, але вже у підвищенні ціни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас