Понад 1 млрд осіб мешкатимуть в зоні дії мереж 5G до кінця 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 1 млрд осіб мешкатимуть в зоні дії мереж 5G до кінця 2020 року

Світ
441
До кінця 2020 року покриттям 5G буде охоплений 1 млрд осіб — 15% світового населення. Оператори будуть активно будувати 5G-мережі, і у 2026 році в зоні їх дії будуть жити 60% світового населення — 3,5 млрд осіб.
В експлуатацію зараз запущені 106 комерційних 5G-мереж, і до кінця 2020 року у світі буде 220 млн 5G-підключень. Це значно більше за попередні прогнози, оскільки раніше попит оцінювався скромніше — 150 млн підключень до кінця поточного року.
Основне зростання підключень приходиться на Китай, де на 5G припадає 11% у стільникових мережах. У цій країні попит диктується політикою регулятора, конкуренцією між декількома операторами й наявністю в продажу різних моделей доступних 5G-смартфонів.
Друге місце зараз посідає Північна Америка з часткою 5G-підключень у 4%. Саме Північній Америці буде належати лідерство за рівнем проникнення у найближчі роки — у 2026 році ці послуги будуть доступні 80% жителів регіону. В Європі 5G-технології становлять всього 1% всіх підключень в мобільних мережах регіону. Це пов’язано з тим, що протягом 2020 року відразу кілька країн перенесли аукціони й не виділили операторам частоти, необхідні для розгортання мереж.
«Цього року було багато зроблено для розвитку цифрових послуг. Пандемія показала життєву необхідність підключення до мережі й виступила каталізатором змін, які докладно описані в новому випуску звіту Ericsson Mobility Report, — говорить віцепрезидент компанії Ericsson і глава напрямку мереж зв’язку Фредрік Джейдлінг (Fredrik Jejdling). — Оператори продовжують будувати 5G-мережі, починається новий етап розвитку 5G-технологій, що дозволяє скористатися більшістю переваг нових пристроїв і додатків. Мережі мобільного зв’язку — критично важлива інфраструктура, якою ми користуємося щодня, а технології 5G сприятимуть майбутньому зростанню економіки».
Успіх технологій 5G не обмежується зоною покриття і числом підключень. Важливо, що технології 5G стануть основою для нових сценаріїв використання і додатків, які вже почали розвиватися.
Із розвитком мереж 5G отримають поширення сценарії використання на основі критично важливих підключень пристроїв інтернету речей (Critical IoT). Завдяки розвитку мереж 5G і інтернету речей (IoT) п’ятого покоління з’явиться безліч нових послуг для людей і суспільства в цілому, а зростання сегменту технологічних мереж 5G сприятиме розвитку бізнесу в усіх секторах. Передача даних у гарантований період часу необхідна для роботи додатків, призначених для управління пристроями на відстані, а також для розважальних сервісів.
Можливості технологій 5G будуть максимально використовуватися в хмарних іграх. Любителі ігор стають все більш вимогливими — для сучасних багатокористувацьких ігор недостатньо тільки високої швидкості передачі даних, важливим стає і час мережевої затримки. В майбутньому передача даних у мережах 5G у гарантований відрізок часу з чіткими параметрами затримки дозволить створити нові ігрові програми з технологіями доповненої й віртуальної реальності (AR / VR) і підключенням до хмари.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас