Міжбанк: основним мотиватором буде закінчення місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: основним мотиватором буде закінчення місяця

Валюта
667
На валютному ринку в понеділок основним мотиватором для всіх учасників торгів буде закінчення місяця. Завершення звітного періоду завжди призводить до активізації всіх дрібних і великих клієнтів, що збільшує статистику міжбанку. За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах буде в межах до $200 млн при укладенні до 540-700 угод. Зростання активності в поєднанні з п’ятничним пробиттям психологічного рівня в 28,50 гривень за долар – спровокує посилення тиску на курс нацвалюти.
Саму сесію 30 листопада можна буде умовно розділити на дві частини.
У першій половині дня – на міжбанку буде спостерігатися сплеск клієнтських операцій, оскільки всім компаніям треба поспішати закрити свої зобов’язання по валюті на 1-е число. Це періодично буде призводити до перекосів попиту і пропозиції на торгах в моменти виходу основних покупців і продавців і позначатися на курсовому тренді.
У другій – клієнтська активність вже буде на мінімальному рівні, але натомість зросте кількість операцій самих банків по роботі з власною валютною позицією. Фінансистам треба фіксувати результат з торгівлі валютою за місяць, а також забезпечити виконання всіх нормативів Нацбанку на звітну дату. Тому фізично кількість угод на торгах понеділка в другій половині дня скоротиться, а ось обсяги разових угод періодично будуть досить великими – в межах до $1 млн в еквіваленті.
Додатково на ринок вплине зростання попиту на валюту з боку самих банків для забезпечення ними гарантованого покриття карткових валютних транзакцій за вихідні з нагоди “чорної п’ятниці”, оскільки аж до вечора неділі українці активно купували товари на розпродажах через інтернет.
Спрацює також фактор продовження відшкодувань ПДВ експортерам, що додасть гривневої ліквідності на ринку і негативно позначиться на курсі нацвалюти.
Певну загрозу для гривні як і раніше будуть становити дії нерезидентів. Саме їхні купівлі минулої п’ятниці через Сітібанк призвели до подолання психологічного порогу в 28,50 гривень за долар. І сьогодні іноземці, за нашою інформацією, продовжать виходити на міжбанк з купівлею валюти.
В основному сьогоднішні фактори працюють проти гривні, і ми припускаємо посилення тиску на курс нацвалюти найближчим часом.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, 30 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,35 – 28,60 гривень, євро – коридор 33,80 – 34,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,51 / 28,54
Євро – 34,05 / 34,08
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас