Шахраї обдурили українців на пів мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї обдурили українців на пів мільйона гривень

Кримінал
463
П’ятеро фігурантів з різних областей України продавали в мережі Інтернет неіснуючі товари. Зловмисники вимагали від покупців передоплату, а після отримання грошей – зникали.
Про це повідомляє пресцентр МВС України.
Співробітники протидії кіберзлочинності Волинської, Запорізької та Львівської областей спільно зі слідчими поліції викрили п’ятьох осіб в інтернет-шахрайстві.
Так, троє жителів Луцька в соцмережі пропонували до купівлі неіснуючий жіночий одяг. У Запоріжжі кіберполіцейські викрили місцевого жителя, який створив власний вебсайт, де обманював покупців під приводом продажу меблів. Житель Львова розміщував оголошення про продаж неіснуючих товарів в групових тематичних чатах в месенджерах. Чоловік пропонував до купівлі кросівки за значно заниженими цінами. Таку вартість аргументував тим, що він є «оптовим постачальником».
У всіх випадках зловмисники вимагали від покупців повну або часткову передоплату на картки. Після отримання грошей фігуранти блокували клієнтів і не виконували своїх зобов’язань.
За попередніми підрахунками, зловмисники обдурили понад 120 покупців. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад пів мільйона гривень.
У будинках фігурантів правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, які використовувалися у злочинній діяльності.
За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас