Південнокорейські інвестори йдуть з європейських ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південнокорейські інвестори йдуть з європейських ринків

Світ
810
Інвестори з Південної Кореї показують зростаючий попит на нерухомість за межами своєї країни в міру ослаблення кризи, пов’язаної з Covid-19, в Азії.
У 2019 році вони інвестували в європейську нерухомість $12,5 млрд, а в першій половині 2020 року — $2,2 млрд. Але тепер вони зіткнулися з іншою проблемою.
“Власники активів в Європі, як правило, орієнтуються на більш низьку цільову прибутковість, ніж їхні південнокорейські колеги. Тому вони, як правило, укладають угоди за цінами і на більш привабливих для продавців умовах. Отримати конкурентоспроможну ціну стає все важче”, – розповів президент сеульської компанії Igis Asset Management Джозеф Лі. Очікувана прибутковість комерційної нерухомості в Європі впала з 6,5% в травні до менш ніж 4% зараз.
Тому Igis Asset Management, який вже вклав у європейську нерухомість 7 млрд євро, не планує це робити протягом найближчого року. Натомість компанія планує інвестувати ще $900 млн на додачу до вкладених $3 млрд в нерухомість США. В основному мова йде про логістичну нерухомість. «Хоча ми продовжуємо орієнтуватися на Європу, ми віддаємо перевагу США через привабливі процентні ставки і більш стабільний приплив угод”, – заявив Лі.
Процентні ставки в США впали на 1,5% в березні на тлі кризи Сovid-19 і зараз складають 0,25%, а процентні ставки в зоні євро залишаються на рівні 0% з 2015 року. Всі заплановані інвестиції Igis пов’язані з логістичними центрами, орендованими компаніями електронної торгівлі, при цьому інвестори чітко дотримуються думки, що перспективи цих вкладень виправдовують високу вартість активів. Фірма планує протягом наступного року змінити співвідношення інвестицій між США і Європою з 30/70 до 40/60 у зв’язку зі зростаючим попитом на американські активи. Про те, що південнокорейські інвестори уникають Старого континенту, хоча готові вкладати кошти в Азію і США, говорить і консультант юридичної фірми Dechert з Гонконгу Спенсер Пак.
“Ми, безумовно, спостерігаємо зростання кількості угод з нерухомістю за кордоном за останні кілька тижнів в останньому кварталі, які намагалися укласти південнокорейські інвестори. Але Європа з них виключена. За межами Азії основна увага приділяється США, де процентні ставки падають”, – заявив Пак.
Минулого року південнокорейські інвестори вклали значні кошти в нерухомість в Європі, коли процентні ставки були нижчими, ніж в Азії та США. Вони придбали офісну нерухомість у Парижі та Відні, у Скандинавських країнах, а також у Польщі та Чехії. Однак є ознаки того, що відхід південнокорейців з європейських ринків — лише тимчасове явище.
За матеріалами:
Курс України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас