Міжбанк: "Чорна п'ятниця" вплине і на валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "Чорна п'ятниця" вплине і на валютний ринок

Валюта
1812
Ця п’ятниця на валютному ринку пройде нестандартно. Фактично не спрацює ефект закінчення тижня, і за нашими розрахунками обсяг операцій на торгах буде до $170-200 млн при укладенні до 440-560 угод. Досить велика активність призведе до збільшення тиску на гривню. Основних причин такого розкладу на міжбанку 27 листопада кілька.
Ось основні:
1. Після вихідного четверга в США і розрахунків по долару на ТОМі – сьогодні міжбанк буде працювати в звичайному режимі угод у форматі “день в день”. І на торги вийдуть клієнти з перенесеними раніше заявками. Це збільшить статистику операцій за п’ятницю і спрацює проти гривні, бо в основному заявки переносили покупці;
2. Світова “чорна п’ятниця” з її знижками стимулює українських клієнтів купувати товари і на міжнародних майданчиках аж до понеділка. Для забезпечення подібних транзакцій банкам потрібна валюта, і вони будуть її купувати в кінцевому підсумку на міжбанку для підкріплення власної валютної позиції. Це збільшить попит на торгах не тільки з боку клієнтів, але і самих банків;
3. Пік періоду виплат відшкодувань ПДВ експортерам. Сьогодні і в понеділок державі необхідно закрити свої зобов’язання перед бізнесом. При надходженні цих гривневих коштів не пізніше середини дня – клієнти ще встигнуть вийти з цієї гривнею на міжбанк з купівлею валюти, а частина компаній – знизить продаж валюти до тих пір, поки не витратить отриману гривню. Це також спрацює проти курсу нацвалюти найближчими днями.
4. Швидке закінчення місяця. Клієнти будуть поспішати закрити свої зовнішні і внутрішньоукраїнські розрахунки з контрагентами, оскільки залишається всього два робочі дні до завершення звітного періоду. Це додасть активності сьогодні на ринку, оскільки на останній день великих валютних розрахунків зазвичай не залишають;
5. Залишається незакритим питанням щодо витрат гривні, отриманої від погашень попередніх випусків ОВДП цієї середи. Частина цих грошей також вийде на міжбанк, оскільки нерезиденти продовжують виходити з наших облігацій і купують валюту.
6. Зберігається настрій ринку на подальшу девальвацію гривні з метою в 28,50 гривень найближчим часом. Навіть вчора, незважаючи на млявий міжбанк по долару через вихідний в США – курс зріс. Сьогодні тиск на гривню з урахуванням всіх перерахованих вище факторів – лише посилиться.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, 27 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,35 – 28,60 гривень, євро – коридор 33,70 – 34,10 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,45 / 28,46
Євро – 33,85 / 33,87
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас