Нафта дешевшає через сумніви з приводу COVID-вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через сумніви з приводу COVID-вакцини

Енергетика
556
Ціни на нафту знизилися в п’ятницю, 27 листопада, на тлі слабких торгів через День подяки в США і сумнівів навколо вакцини від коронавірусу.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість січневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures склала $47,72 за барель, що на $0,08 (0,17%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX склала $44,87 за барель, що на $0,84 (1,84%) нижче від рівня попередніх торгів. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $47,79 і $45,71 відповідно.
Обидва еталонні контракти подорожчали приблизно на 6% на цьому тижні після того, як AstraZeneca оголосила, що її вакцина від COVID-19 може мати до 90% ефективності. Раніше було заявлено про успішні випробування двох інших вакцин, які також перебувають в стадії розробки.
Проте вчені висловили сумніви в тому, наскільки надійними були результати випробувань, після чого ейфорія навколо медикаментів, покликаних зупинити пандемію коронавірусу, випарувалася.
“Враховуючи, що більша частина ралі нафти в листопаді була побудована на очікуваннях, настроях і спекулятивних швидких грошах, якась корекція давно назріла. Млявий ринок і зустріч міністрів ОПЕК+ в понеділок, схоже, стали провісниками того, що трейдери послаблять бичачі позиції”, – сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас