Карантин у США підняв ціни на заміські будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин у США підняв ціни на заміські будинки

Нерухомість
1065
Експерти ринку нерухомості США відзначають, що американці масово переїжджають в заміські будинки. Бажаючі переїхати кажуть, що вони втомилися від перебування в квартирах на карантині, введеному через пандемію коронавірусу.
Але одночасно з прагненням змінити обстановку стрімко поповзли вгору ціни на житло. Скільки коштує зараз нерухомість в США і чи всі можуть її собі дозволити?
Житель міста Едмондс в штаті Вашингтон Кріс Шрів разом з нареченою розглядає будинок на продаж. Кілька кімнат, велика кухня і навіть тренажерна зала. Пропозиція цікава, проте вартість зависока.
“Ціна зростає занадто швидко. Ми, може, і не хотіли б поспішати, проте так все швидко змінюється”, – нарікає покупець Кріс Шрів.
Кріс змушений працювати дистанційно. Від постійного перебування в маленькій квартирі вже втомився. Тому і вирішив розширити житлову площу. У такій ситуації опинилися мільйони американців. Багато з них вирішили переїхати жити за місто. Ринок житла відреагував миттєво – ціни поповзли вгору.
Тому поки одні втрачають гроші через пандемію, інші навпаки – заробляють. І саме можливість працювати дистанційно має ключовий фактор.
“Раніше вони б не поїхали за 30 миль від роботи. Тому що, щоб дістатися до офісу, пішла б година. А зараз це неважливо”, – пояснює агент з нерухомості Шон Фочун.
Всього за рік вартість житла зросла на 16%. В середньому невеликий будинок в США коштує 318 000 доларів. Однак той, що сподобався Крісу, вдвічі дорожчий. Тому американець поки що вагається, чи варто його купувати. Економісти ж побоюються, що нинішня ситуація може призвести до чергової мильної бульбашки на ринку нерухомості. Яка неодмінно вибухне. Питання тільки часу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас