Маск обіцяє побудувати поблизу Берліна найбільшу в світі фабрику батарей для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск обіцяє побудувати поблизу Берліна найбільшу в світі фабрику батарей для електромобілів

Фондовий ринок
747
Американський бізнесмен-новатор Ілон Маск збирається налагодити на заводі Tesla під Берліном наймасштабніше в світі виробництво акумуляторних батарей для електромобілів. Про це підприємець заявив у вівторок, 24 листопада, виступаючи по відеозв’язку на Європейській конференції виробників батарей (European Conference on Batteries).
Планується, що на фабриці компанії, що будується в місті Грюнхайде, щорічно будуть сходити з конвеєра близько 500 тисяч електромобілів Tesla Model 3 і Tesla Model Y. Водночас цей завод стане єдиним у виробника, де будуть виготовлятися не тільки самі автомобілі, але і батареї для них.
Сьогодні компанія Tesla виробляє батареї для своїх електромобілів у штаті Невада, а електромобілі – в Каліфорнії. У 2019 завод з виробництва машин з електродвигуном був також відкритий в Китаї.
Які електромобілі Tesla готується виводити на ринок
Незабаром Tesla збирається налагодити серійний випуск тягачів з електроприводом, а також пікапів Cybertruck. Крім того, за словами Маска, компанія готується до виведення на ринок кількох моделей, розроблених спеціально для продажу в Європі. Коли саме розпочнуться виробництво і продаж цих машин, Маск, однак, не уточнив.
У вересні підприємець пообіцяв протягом найближчих трьох років вивести на ринок акумуляторні батареї за ціною в два рази нижчою від сьогоднішньої. Крім цього, він розповів про плани Tesla з випуску електромобіля вартістю 25 тисяч доларів.
Європейська конференція виробників батарей була організована міністерством економіки Німеччини в рамках головування ФРН в Єврораді.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас