Шмигаль: Розрив у зарплаті між чоловіками та жінками – до 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль: Розрив у зарплаті між чоловіками та жінками – до 25%

Особисті фінанси
544
В Україні досі є проблема, пов’язана із дискримінаційним ставленням до жінок з боку роботодавців. Така ситуація призвела до того, що розрив у зарплаті між чоловіками та жінками становить до 25%.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час виступу на IV Українському Жіночому Конгресі «Від можливостей до реальних змін».
«Якщо рівність прав та обов’язків чоловіків та жінок юридично є однаковими, то рівність можливостей все ще потребує серйозної роботи. На жаль, у нашому суспільстві все ще дискримінаційне ставлення роботодавців до працівників-жінок. Міністерство соціальної політики зазначає, що тільки у питанні заробітної плати це призводить до розриву у розмірі до 25%. Чверть зарплати жінки недоотримують через упередженість, через чоловічі та жіночі професії, через декрет, через вік, зовнішність та навіть характер. А що в результаті? Це заважає усім українцям ставати більш заможними та більш успішними», – сказав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, середньомісячна зарплата жінок у II кварталі 2020 року складає 9 740 грн. Це лишень 80,1% від зарплати чоловіків – 12 159 грн.
  • Раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що очікує вже на 2022 рік середні зарплати по країні на рівні 15 тисяч.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас