Зняти житло на Новий рік: ціни в Києві, Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зняти житло на Новий рік: ціни в Києві, Львові

Нерухомість
3609
Українці не поспішають бронювати житло на Новий рік. Експерти з нерухомості констатують сильне падіння попиту в цьому році на подобову оренду через карантин. Про це повідомляє Dom. Ria.
Наприкінці листопада українці забронювали лише 5-7% квартир на новорічні свята. Трохи активніше вносять попередню плату за будинками – тут застовпили не більше ніж 12-14% із запропонованих варіантів.
Рік тому в цей же період показники були вищими – 10-12% по квартирах і 18-20% – по будинках.
Оператори ринку не виключають, що цьогоріч українці будуть чекати до останнього і основний попит активізується тільки в 10-х числах грудня.
Думка експертів. “Не можна не відзначити обережність, з якою бронюють житло: у зв’язку з ситуацією, яка панує в світі, ми не можемо бути впевненими в завтрашньому дні, а тим більше планувати щось на місяць вперед, тому можна сказати, що зараз бронюють найсміливіші”, – зазначив нам співзасновник dobovo.com Дмитро Малахов.
Все залежатиме від того, чи запровадить уряд жорсткий карантин, чи ні на новорічні свята, чи працюватимуть заміські комплекси та готелі, чи функціонуватиме міжміський транспорт, на якому можна виїхати в умовні “Карпати” на свята.
“Всі карантинні обмеження дуже негативно позначаться на новорічній оренді. З іншого боку, в разі локдауна саме оренда заміського котеджу може стати мало не єдиною альтернативою зустріти Новий рік не вдома. Як будуть розвиватися події, буде ясно ближче до середини грудня”, – зауважив у бесіді з експертом Dom.Ria Анатолій Топал.
За даними операторів ринку, зараз в Київському регіоні більше ніж 350 варіантів будинків в подобову оренду.
Столиця. Стару “хибарку” далеко від Києва можна зняти за 500-750 грн/доба. Елітні приміські котеджі обійдуться, звісно, дорожче – тут цінники доходять до 10 000-12 000 тис. грн.
Чим більше зручностей запропонували власники, тим більше доведеться викласти орендарям. Ціни можуть досягати $500-900 на добу за багатокімнатні будинки з саунами, басейнами та іншими розвагами.
Квартири на Новий рік в Києві здають мінімум на два дні, а розцінки в два-три рази вищі, ніж у звичайний час. Так, ціна на звичайну трикімнатну квартиру в святковий період починається від 3 500 за три дні.
За підрахунками сервісів подобової оренди, ціни в цьому році на Новий рік зростуть в середньому в два рази в порівнянні зі звичайними днями, але через те, що зі старту карантину розцінки знизилися і не повернулися на 100% до торішніх, вартість оренди цьогоріч буде нижчою в порівнянні з минулим роком.
“Ситуація може кардинально змінитися, якщо будуть скасовані всі масові святкування і міжміські сполучення, або під забороною опиняться ресторани і кафе”, – підмітив нам Дмитро Малахов.
Зараз же, наприклад, трикімнатна квартира, яку в минулому році можна було забронювати за 10 000 грн, в цьому пропонують вже за 8 000 грн.
Дніпро. Вартість за плаваючий будинок на Дніпрі для чотирьох гостей цього року обійдеться в 5 500 грн, хоча в минулому його ціна на 31 грудня була 8 000 грн/доба.
При оренді житла не варто забувати і про заставу, яку неодмінно вимагатимуть власники житлоплощі. Найчастіше вона становить добову вартість оренди. Якщо житло залишиться після святкування в первозданному вигляді, – гроші повернуть.
Якщо ж житлу було завдано шкоди, із завдатку віднімуть компенсацію на суму збитку. А ось прибирання приміщення вже внесено у вартість оренди.
Актуальна вартість на новорічні свята за популярними напрямками:
Київ від 300 грн – місце в хостелі;
  • від 450 грн – номер в мініготелі;
  • від 2 000 грн – 1-к. квартира;
  • від 3 000 грн – 2-к. квартира;
  • від 11 500 грн – 3-к. квартира для 7 гостей.
Одеса.
  • від 200 грн – місце в хостелі;
  • від 420 грн – номер в мініготелі;
  • від 1 000 грн – 1-к. квартира;
  • від 9 000 грн – котедж для 9 гостей.
Львів
  • від 900 грн – номер-економ в хостелі для двох;
  • від 2 500 грн – 1-к. квартира.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас