Кличко пояснив, чому масове тестування на коронавірус неможливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пояснив, чому масове тестування на коронавірус неможливе

Казна та Політика
868
Провести масове тестування на COVID-19 складно технічно, адже лабораторії не встигнуть за короткий час обробити дуже велику кількість тестів.
Про це на брифінгу 23 листопада повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.
“Жодна велика країна не робить масового тестування своїх громадян. Це занадто складно технічно. Лабораторії не встигнуть за короткий час обробити дуже велику кількість тестів”, – зазначив Кличко.
Кличко підкреслив, що безкоштовні тести на коронавірус в державних медустановах роблять пацієнтам з підозрою на COVID-19, тобто за рекомендацією лікаря.
“Сімейному лікарю потрібно зателефонувати, а не йти на прийом. Оскільки сьогодні головне – не створювати масового скупчення людей, серед яких можуть бути й інфіковані”, – підкреслив Кличко.
Кличко зауважив, що показник тестування в столиці найвищий в Україні і становить понад 350 тестів на 100 тисяч жителів.
“У комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії вже дослідили майже 227 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР, а методом ІФА на виявлення антитіл зробили майже 80 тисяч тестів”, – повідомив Кличко.
Він повідомив, що продовжують працювати і мобільні бригади медиків, які роблять забір зразків матеріалу для дослідження у пацієнтів вдома. З початку роботи вони відібрали майже 139 тисяч зразків біоматеріалу для ПЛР-тестів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас