МВФ розкритикував податкову політику України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розкритикував податкову політику України

Казна та Політика
1091
В останні роки податкова система України поступово поліпшувалася, але тепер в неї планують внести фундаментальні зміни, повністю відмовившись від податку на прибуток підприємств.
Про це йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду.
Податкова політика в Україні працює відразу за двома напрямками. З одного боку, за ці роки була виконана дуже значна робота з поступового вдосконалення та оновлення податкової системи; з іншого – ставляться під сумнів основні принципи чинної системи, оскільки розглядається внесення до неї фундаментальних змін», — наголошується в доповіді.
У МВФ додали, що був поліпшений збір податку на прибуток з урахуванням міжнародних аспектів, але лунають наполегливі заклики скасувати податок на прибуток підприємств. Пропонується замінити його податком на виведений капітал (ПнВК). У МВФ неодноразово виступали проти такої зміни.
“Однак прагнення ввести ПнВК не зникло, навіть якщо мова буде йти про часткове впровадження як компромісне рішення. Однак з технічної точки зору це навряд чи буде стійким. Введення його або для дрібних платників податків (визначених оборотом), або в декількох регіонах з невеликою податковою базою пов’язане з низкою ризиків. У компаній з’являться стимули розділитися, щоб скористатися перевагами системи, перерозподілити прибуток за рахунок трансфертного ціноутворення і перенаправити інвестиції, а не збільшувати їх», — підкреслили в МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас