Мін'юст запроваджує систему рейтингування в'язниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст запроваджує систему рейтингування в'язниць

Казна та Політика
282
Міністерство юстиції запроваджує систему рейтингування (оцінки ефективності) в’язниць. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр Денис Малюська.
“Система була розроблена нашими канадськими партнерами з проєкту SURG у співпраці з Міністерством юстиції України. Нова система складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній і СІЗО”, — зазначив він.
За словами чиновника, система враховує понад 350 показників і допоможе Мін’юсту регулярно відстежувати прогрес в’язниць у сферах фінансів, кадрового забезпечення, режиму безпеки, соціально-виховної роботи, матеріальних умов, прав людини та охорони здоров’я.
“Чинний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли “щось трапляється” в окремих установах. Це призводить до ухвалення “епізодичних” управлінських рішень замість регулярних системних рішень, які засновані на чітких показниках”, — написав міністр.
Ключовими проблемами сучасного підходу Малюська бачить те, що управління пенітенціарною системою не базується на чітких і вимірюваних умовах, збір статистики не уніфікований і рідко використовується для ухвалення рішень, відсутній інструмент для відстеження прогресу в’язниць як в окремих сферах, так і в цілому, а керівництво системи і тюремний персонал можуть мати різне бачення пріоритетів діяльності і майбутньої реформи. Це, за словами чиновника, і зможе допомогти усунути нова система.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас