Переваги переходу на програмні РРО (е-чеки) для ритейлу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переваги переходу на програмні РРО (е-чеки) для ритейлу

Фондовий ринок
1248
З 1 серпня 2020 року впроваджено застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідно до вимог Закону України від 20 вересня 2019 року.
Про основні переваги та ризики переходження ритейлу на програмні РРО (е-чеки) розповів Володимир Онучак, керівник сервісу “Вчасно.Касса” на конференції FinRetail2020, що відбулася 20 листопада.
“Іноді фіскальні реєстратори можуть стати «золотими». Коли відкривається новий магазин, відразу потрібні великі фінансові інвестиції у відкриття самого магазину. Але, крім того, ще у закупівлю касового обладнання. Зазвичай ритейл не використовує дешеві касові апарати, а закуповує фіскальні ресторатори, які дозволяють інтегруватися з обліковою системою чи робочим місцем касира. Такий апарат коштує від 15 тис. грн до 30 тис. гривень”, – зазначає експерт.
Переваги переходу на програмні РРО (е-чеки) для ритейлу
За його словами, при переході на програмні РРО (щоб працювати з касовим апаратом) обов’язково потрібно укладати договір з центром сервісного обслуговування, і щомісяця приблизно 250-400 грн коштує обслуговування такої однієї каси. Нині на цьому можна заощаджувати.
На збереженні чеків також можна заощадити: електроні чеки не займають місця, оскільки вони можуть зберігатися в касі на ваших інформаційних потужностях. Це може бути один сервер, або взагалі не треба купувати для того, щоб ви зберігали три роки електронні чеки”.
Головні переваги переходу на програмні РРО:
  • більше не потрібно друкувати та зберігати звіти;
  • зникає потреба контролю закриття зміни на місцях, зміну можна закрити дистанційно;
  • значно пришвидшується пошук чеків при поверненнях;
  • підключення нової каси за годину замість тижня.
Щодо ризиків при переході на програмні РРО:
  • простій кас, якщо система несправна;
  • ризик втрати бази чеків;
  • ризик продажу даних за чеками.
“Якщо чеки зберігаються в єдиній базі даних, до них має доступ багато співробітників, іноді вони можуть цю інформацію продати вашому конкуренту”, – зазначив він.
Онучак також розповів про кейси впровадження у двох компаніях.
Кейси впровадження:
Переваги переходу на програмні РРО (е-чеки) для ритейлу
Переваги переходу на програмні РРО (е-чеки) для ритейлу

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачають застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Застосування РРО є обов’язковим, якщо платник єдиного податку другої-четвертої груп в календарному році перевищив обсяг доходу 1 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас