Покупців квартир будуть вносити в реєстр інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупців квартир будуть вносити в реєстр інвесторів

Нерухомість
3588
В Україні запустять державний реєстр вкладів громадян у первинну нерухомість.
Як розповів заступник міністра МВС Антон Геращенко, відповідний законопроєкт вже готовий, і скоро його внесуть під купол парламенту.
За словами чиновника, це дасть гарантію того, що покупці квартир отримають житло, за яке заплатили гроші.
“Згідно з проєктом закону, якщо людина вкладає гроші в будівництво, вносяться дані в єдиний реєстр”, – говорить Антон Геращенко.
Вищезгаданий законопроєкт розроблявся низкою парламентаріїв на чолі із заступником голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Оленою Шуляк.
Також у розробці проєкту брали участь і інші зацікавлені сторони: постраждалі інвестори, забудовники, представники місцевої та центральної влади, експерти галузі.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд планує вирішити питання незаконних забудов, напрацювавши “дорожню карту” з народними депутатами, профільними міністерствами, Київською міською державною адміністрацією, обладміністраціями в регіонах, правоохоронними органами та постраждалими інвесторами.
  • Нещодавно Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду розглянув справу про стягнення із забудовника моральної шкоди за те, що він несвоєчасно здав житло в експлуатацію і скасував попередні рішення, якими було відмовлено в задоволенні позову.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас