Долар перестав бути найпопулярнішою валютою для міжнародних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар перестав бути найпопулярнішою валютою для міжнародних платежів

Особисті фінанси
2956
Євро в жовтні 2020 року стало найпопулярнішою валютою для міжнародних платежів, вперше випередивши долар з лютого 2013 року.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані системи SWIFT, яка обробляє транскордонні платежі понад 11 тисяч фінансових установ в 200 країнах світу.
Так, близько 37,82% грошових переказів SWIFT в жовтні були зроблені в євро, що на 6 процентних пунктів (п.п.) вище, ніж в кінці минулого року. Перекази в доларі склали 37,64% від транзакцій, що на 4,6 п.п. нижче від грудня 2019 року.
На третьому і четвертому місцях опинилися британський фунт і японська єна відповідно. А п’яте місце посів канадський долар, обігнавши минулого місяця китайський юань.
Цими трьома валютами сумарно було здійснено 12,25% переказів в жовтні.
Частка юаня впала до 1,66% грошових переказів, що стало найгіршим показником з квітня.
Як пише Bloomberg, на скорочення частки міжнародних платежів в доларах вплинули торговельні конфлікти, економічний спад через пандемію, а також “політична дисгармонія”. Американська валюта, за даними індексу Bloomberg, подешевшала більш ніж на 11% з пікового рівня в березні, і багато експертів прогнозують її подальше зниження.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас