Міжбанк: у бізнесу останній день сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: у бізнесу останній день сплати податків

Валюта
928
19 листопада у українського бізнесу останній день сплати податків, і цим все сказано. Зволікати з перерахуваннями державі бюджетних платежів вже нікуди і сьогодні на валютний ринок вийдуть всі ті клієнти, у кого поки що не закриті питання з бюджетом і кому не вистачає гривні для подібних розрахунків. Це забезпечить міжбанку додатковий приплив валютної пропозиції і основним питанням буде одне – хто її викупить: іноземці та місцеві великі імпортери чи все ж у Нацбанку з’явиться перший шанс цього тижня поповнити резерви.
Як і всі дні цього тижня – курсовий тренд сформують дії та інтереси великих гравців. У разі ситуативного просідання котирувань ми прогнозуємо вихід нерезидентів з купівлею надлишку долара невеликими сумами, щоб не провокувати спекулянтів на збільшення котирувань. Проте, при нашому малооб’ємному ринку – вони все одно будуть намагатися це зробити, підлаштовуючись під виходи на торги великих покупців.
Спрацює і психологічний фактор. Продовження появи антирекордів по коронавірусу (понад 13 тисяч хворих за добу) все більше підштовхує владу до повного локдауну, і бізнес це розуміє. Тому – одні намагаються закрити по максимуму свої зовнішні зобов’язання, інші – будуть продавати валюту тільки в тих межах, які необхідні для розрахунків з бюджетом та фінансування поточної діяльності. Це теж буде відображатися на настроях учасників ринку.
За нашими розрахунками в четвер через останній день бюджетних платежів обсяг операцій на торгах дещо збільшиться і складе до $170-240 млн при укладанні до 580-700 угод.
Нічого не зміниться і в частині руху курсу до 28 гривням. Цього не станеться, бо потенційні інтервенції НБУ і купівлі нерезидентів – підтримають курс долара вище цього рівня навіть при надлишку пропозиції на ринку. Більше того, варто очікувати нових спроб спекулянтів і частини продавців щодо додаткового “розігріву” долара до мети близько 28,40-28,50 наступного тижня.
Курси міжбанку за нашим прогнозом 19 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,10 – 28,30 гривень, євро – коридор 33,10 – 33,60 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,17 / 28,19
євро – 33,42 / 33,43
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас