В Україні заговорили про запуск "друкарського верстата" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заговорили про запуск "друкарського верстата" - ЗМІ

Казна та Політика
2357
Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що емісія валюти (випуск готівкової гривні) для України – дуже небезпечне рішення.
Про це пише Обозреватель.
“Це теоретичний підхід, який може мати серйозні наслідки. З погляду теорії, наприклад професора економіки, можна сказати: інші країни роблять, давайте і ми зробимо. Але в наших умовах це ризик того, що влада побачить рішення на всі випадки життя. Тому більше буде обіцянок, які не будуть підкріплені можливостями економіки і бюджету”, – зазначив Данилюк.
Він зазначив, що як міністр фінансів багато разів стикався з подібними пропозиціями, однак вважає їх безвідповідальними.
“Завжди буде рішення: давайте надрукуємо. Пообіцяємо зараз, а розплачуватися через інфляцію буде хтось інший. Це наслідки емісії наразі. Якщо ми б жили в іншій країні, була б інша оцінка”, – підкреслив Данилюк.
Водночас колишній міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що емісія зараз допустима.
“Все одно доведеться підтримувати економіку пізніше. І ще більше людей перехворіє. Тобто я за радикальний карантин зараз і за радикальну підтримку. Але короткостроково, точково”, – зазначив Милованов.

Довідка Finance.ua:

  • Голова Національного банку України Кирило Шевченко заявляв, що НБУ не планує вдаватися до грошової емісії для фінансування видатків державного бюджету.
  • Зараз немає передумов для того, щоб курс гривні впав до 30 UAH/USD, повідомляв міністр фінансів України Сергій Марченко.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас