Apple працює над охолоджувальним чохлом для iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple працює над охолоджувальним чохлом для iPhone

Технології&Авто
478
Згідно зі свіжим патентом, Apple розглядає можливість використання спільно з iPhone чохла з системою пасивного охолодження, який підвищить продуктивність смартфона. Таким чином компанія вирішить проблему скидання частот процесором при нагріванні до певного рівня.
У патенті, названому “Смарт-чохол для портативного електронного пристрою”, не уточнюється, яким саме чином чохол буде допомагати охолодженню. Зазвичай пасивне охолодження передбачає наявність радіатора, але в цьому випадку таке рішення навряд чи може бути застосовано.
Крім цього в патенті Apple пропонує вбудувати в чохол магніти, які будуть створювати магнітне поле, яке визначається вбудованим в смартфон датчиком Холла. Таким чином телефон зрозуміє, що до нього підключений охолоджувальний чохол, і не буде знижувати частоти при нагріванні. Крім того, Apple розглядає можливість розпізнавання різних типів охолоджувальних чохлів, що дозволить iPhone змінювати порогову робочу температуру залежно від використовуваного аксесуара. Також розглядається можливість ідентифікації охолоджувального чохла за допомогою NFC.
Apple працює над охолоджувальним чохлом для iPhone
Apple щотижня подає безліч патентних заявок, однак це не означає, що всі описані в них пристрої будуть випущені на ринок. Проте описаний чохол не виглядає чимось екстраординарним і може бути випущений із застосуванням існуючих технологій. Більшість користувачів iPhone і так одягають свої смартфони в захисний чохол, а підвищення продуктивності може стати для них приємним бонусом.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас