У Раді створили робгрупу щодо Конституційного Суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді створили робгрупу щодо Конституційного Суду

Казна та Політика
261
У Верховній Раді створено робочу групу для розробки законопроектів з питань електронного декларування та діяльності Конституційного Суду.
Про це в середу, 18 листопада, повідомила заступник голови комітету ВР з питань правової політики Ольга Совгиря у Facebook.
“Розпорядженням заступника голови Верховної Ради створено робочу групу з представників депутатських фракцій (груп), яка до 1 грудня 2020 року має розробити узгоджені законопроекти з питань, що стосуються електронного декларування та організації діяльності Конституційного Суду”, – написала нардеп.
До складу робочої групи увійшли: голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський (голова робгрупи), Ольга Совгиря (заступник), голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін, голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія, нардеп з фракції Батьківщина Сергій Власенко, голова парламентської фракції Слуга народу Руслан Князевич, перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики (Голос) Ярослав Юрчишин, нардеп з фракції Опозиційна платформа за життя Антоніна Славицька, нардеп від групи Довіра Микола Бабенко та нардеп від групи За майбутнє Тарас Батенко.

Довідка Finance.ua:

  • 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування. Зокрема, КСУ визнав неконституційними повноваження НАЗК з перевірки декларацій чиновників, моніторингу способу життя суб’єктів декларування, встановлення своєчасності подання декларацій, а також положення про відкритий доступ до декларацій в Єдиному державному реєстрі.
  • 30 жовтня Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт “Про відновлення довіри до конституційного судочинства” (№4288), яким пропонує припинити повноваження чинного складу КСУ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас