Міжбанк: про "курсову" погоду на сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: про "курсову" погоду на сьогодні

Валюта
579
18 листопада на валютному ринку курсову “погоду” формуватимуть дії та інтереси великих гравців. Зволікати зі сплатою податків їм вже особливо нікуди, а гривневих ресурсів у них не так вже й багато. Тому з середи Finance.ua очікує активного зростання операцій і обсягів на торгах саме за рахунок найбільших клієнтів українських банків. Власне процес почався ще вчора і сьогодні лише посилиться.
Надлишок пропозиції традиційно будуть викуповувати нерезиденти. Іноземці будуть купувати валюту невеликими траншами, щоб не спровокувати продавців і спекулянтів на збільшення котирувань. У нерезидентів є для цього ресурси та єдине принципове для них питання – курс, за яким вони зможуть зафіксувати свої доходи від роботи з гривневими ОВДП.
У разі активного перевищення пропозиції над попитом ми побачимо на торгах і НБУ. Регулятору треба поповнювати резерви. Тим більше, що поки переговори з МВФ про наступний транш знову затягуються і швидше за все траншу в цьому році ми не отримаємо.
Результати вчорашнього аукціону Мінфіну України з продажу ОВДП на ресурсний і валютний ринок не вплинуть, тому що в гривні чиновники змогли розмістити лише близько на 374 млн, а на валютні папери (продали на $75,9 млн), за нашими даними, у покупців вже є ресурси в доларі.
За розрахунками Finance.ua, у середу обсяг операцій на торгах складе до $160-180 млн при укладанні до 480-630 угод. Як і вчора, попит з боку регулятора і іноземців на надлишковий долар не дозволить гривні сильно зміцнюватися навіть в момент надлишку пропозиції на ринку.
Курси міжбанку за нашим прогнозом 18 листопада буде в межах: долар – коридор 28,05 – 28,25 гривень, євро – коридор 33,15 – 33,65 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть в межах: долар – коридор купівель і продажів 28,00- 28,50 гривень. По євровалюті: в банках коридор по євро буде 32,90 – 33,70 гривень, а в обмінниках фінкомпаній в межах 33,20 – 33,45.
Фінансисти продовжать активно заробляти на євро як за рахунок різниць готівкового та безготівкового курсів, так і за рахунок гри на парі євро/долар на міжнародних майданчиках.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,12 / 28,14
євро – 33,38 / 33,40
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас