Американці створять найбезпечніший смартфон у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці створять найбезпечніший смартфон у світі

Технології&Авто
966
Ексрозробники смартфона Essential запропонують продукти, орієнтовані на конфіденційність даних користувача.
Колишні співробітники компанії Essential заснували новий стартап – OSOM (скорочення від Out of Sight, Out of Mind). Бренд орієнтований на надання користувачам більшого контролю над своїми особистими даними, передає видання androidauthority.com.
Компанія OSOM має намір надати користувачам контроль над своїми особистими даними. В інтерв’ю виданню CNET один із співзасновників стартапу, Джейсон Кітс, заявив, що компанія випустить смартфон, а також низку інших пристроїв, що забезпечують конфіденційність інформації і способів її передачі. Варто відзначити, що наразі команда складається з 8-ми розробників, які раніше були частиною Essential.
“Ідея Essential була чудовою, і вона становила 80% успіху, однак нам не вистачило 20%, щоб забезпечити популярність нашому продукту. Створюючи новий стартап, ми хочемо зосередитися на чомусь, що дійсно важливо для користувачів. А це – їхні особисті дані”, – прокоментував Кітс.
За його словами, сучасні гаджети не дають людям права вибору, коли мова заходить про те, кому і як передавати особисту інформацію. “Ми хочемо, щоб споживачі безроздільно володіли своїми даними і управляли їх конфіденційністю”, — додав Кітс. “Є різного роду інформація, яку люди хотіли б зберегти в таємниці. І наш смартфон надасть їм цю можливість. Це і буде його “фішкою”.
За задумом стартаперів, їм потрібно буде добряче попрацювати не тільки над софтом, але і над “залізом”.
Згідно зі звітом CNET, компанія може випустити на ринок до 8-ми продуктів протягом наступних 3-х років. OSOM спробує зробити свій смартфон доступним і при цьому досить функціональним.
“Ми не орієнтуємо наші продукти на користувачів високого класу, але ми збираємося створювати продукти преміум-класу. На цьому ми зможемо заробляти гроші, а також ще на парочці “сюрпризів”, про які оголосимо наступного року”, — говорить Кітс.
OSOM також сподівається співпрацювати з постачальниками, які раніше працювали з Essential. Якщо це буде так, то її телефон отримає чіпи від Qualcomm і датчики камери від Sony. Прем’єра намічена на кінець 2021 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас