Китай може стати єдиною великою економікою, яка зросла під час пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може стати єдиною великою економікою, яка зросла під час пандемії

Світ
543
У жовтні економічний підйом Китаю прискорився, що закріпило за КНР статус єдиною великою економіки, яка може вирости за підсумками року.
Про це пише Bloomberg.
Економічний успіх Китаю пов’язаний з ранньою перемогою над пандемією коронавірусу. Очікується, що відновлення економіки КНР до кінця року прискориться, оскільки споживачі будуть витрачати більше. Також цей імпульс буде підтримуватися експортним бумом на тлі глобального попиту на медичне обладнання і електроніку для роботи з дому.
За наведеними виданням даними Національного бюро статистики, промвиробництво в Китаї виросло на 6,9% в річному вимірі за підсумками жовтня. Опитані Bloomberg експерти прогнозували зростання в 6,7%. Зростання роздрібних продажів прискорилося до 4,3% з 3,3% у вересні, але не виправдав очікувань зростання на 5%. Рівень безробіття скоротився до 5,3%.
Відзначається, що відновлення економіки підтримується постійної політичною підтримкою, про що свідчить той факт, що Народний банк Китаю 16 листопада додатково влив у банківську систему у близько $121 млрд (800 млрд юанів).
Вливання ліквідності в понеділок стався через побоювання з приводу скорочення грошової маси, що минулого тижня призвело до того, що базова суверенна прибутковість Китаю досягла річного максимуму.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас