Міжбанк: тиждень обіцяє бути динамічним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тиждень обіцяє бути динамічним

Валюта
664
Весь цей тиждень на валютному ринку буде дуже динамічним. І понеділок не стане винятком. За нашими прогнозами 16 листопада обсяг операцій на міжбанку складе до $160-240 млн при укладанні до 450-700 угод. Курсовий тренд буде повністю залежний від дій великих гравців.
Основним драйвером і мотиватором для учасників міжбанку буде фактор необхідності сплати податків до бюджету та розрахунків з персоналом за першу половину листопада. Це призведе до дефіциту гривні у бізнесу і змусить експортерів активно розпродавати валютну виручку. Покупців же з реального сектору економіки буде небагато – імпортерам також треба платити податки і особливого обсягу вільної гривні у них немає.
Перевищення пропозиції валюти над попитом під час торгових сесій цього тижня – позитивний момент для нацвалюти і теоретично дасть можливість Нацбанку періодично поповнювати резерви.
Але зіпсувати всю цю курсову ідилію може поведінка нерезидентів. Вони вже мають достатні запаси гривневих ресурсів і найближчим часом повинні пройти погашення та сплати відсотків за деякими випусками ОВДП. Частину цих ресурсів також отримають іноземні власники українських гривневих облігацій. Не відстає і вторинний ринок, де нерезиденти також активно розпродають ці папери. Наявність ресурсів спровокує іноземців на скупку валюти і таким чином – створить конкуренцію НБУ в частині викупу надлишку пропозиції долара на торгах. А також буде утримувати його курс від істотного просідання.
За нашою інформацією, вже сьогодні ми побачимо частину з більш нетерплячих покупців-нерезидентів на міжбанку з купівлею долара і євро. Але викуп валюти вони будуть намагатися робити невеликими обсягами, щоб не провокувати спекулянтів на підвищення котирувань в моменти виходу іноземців на торги.
Курси міжбанку за нашим прогнозом в понеділок будуть в межах: долар – коридор 28,05 – 28,25 гривень, євро – коридор 33,05 – 33,55 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,11 / 28,12
євро – 33,22 / 33,23
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас