НБУ спростив отримання пенсій через поштових операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив отримання пенсій через поштових операторів

Особисті фінанси
625
Національний банк України спростив для операторів поштового зв’язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, грошової допомоги, субсидій та інших виплат населенню.
Про це повідомила пресслужба регулятора.
Що це дасть: це рішення дозволить поштовим операторам безперебійно забезпечувати виплати пенсій та грошової допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях. Водночас українські пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують жодних незручностей під час ідентифікації та верифікації.
Як це працюватиме тепер:
  • працівник оператора поштового зв’язку під час виплати на суму від 5 тис. до 30 тис. грн для ідентифікації та верифікації має лише звірити ідентифікаційні дані клієнта з зазначеними у виплатних документах або бланках поштових переказів;
  • після звіряння і клієнт, і представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах;
  • виплатні документи мають бути оформлені належним чином та зберігатися протягом строків, визначених законом про фінансовий моніторинг.
Зазначені зміни внесені до Положення про здійснення установами фінансового моніторингу постановою Правління Національного банку від 12 листопада № 145. Постанова набрала чинності 14 листопада 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №3817, яким пропонується платити українським громадянам компенсації за затримку виплат пенсій та заробітних плат.
  • В Україні в 2021-му на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті, хто має 28 років стажу. Таким чином, мінімальна вимога збільшиться ще на 12 місяців. У зв’язку з цим, в ПФУ порадили українцям йти двома шляхами для отримання відсутніх років стажу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас