Гетманцев похвалився, скільки людей знайшли роботу через центри зайнятості в 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев похвалився, скільки людей знайшли роботу через центри зайнятості в 2020

Особисті фінанси
267
Від початку запровадження карантину в Україні у березні 2020 через центри зайнятості знайшли роботу 406 тисяч безробітних. Водночас відомо про понад 5 мільйонів людей, які за 10 років не показали жодної копійки доходів.
Про це заявив Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомивши, що багато людей цієї допомоги офіційно отримати не зможуть, бо працюють в тіні.
“Ви знаєте, скільки працевлаштованих через службу зайнятості з початку карантину, з березня? 406 тисяч. А знаєте, скільки людей в Україні не отримували протягом 10 років жодної копійки доходів? 5,3 мільйона! “– повідомив нардеп.
І уточнив, що йдеться про людей працездатного віку, не підприємців і не пенсіонерів. Ба більше, у 2019 році таких людей було понад 13 мільйонів: “Це що означає? Людина ж не святим духом харчувалася. Людина просто живе в тіні”.
Уряд має програми підтримки людей, які частково втратили працездатність. Як каже політик, Україна не може платити цим людям такі гроші, як, наприклад, Польща, але робить посильне.
“Ми – бідна країна Європи з величезною часткою тіньової економіки. Якщо людина працює в тіні, не працевлаштована, то вона і в службу зайнятості не може стати. Це правда, держава не зможе її захистити,“– підсумував Данило Гетманцев.

Довідка Finance.ua

  • За даними Держстату за вересень 2020 під час карантину безробіття в Україні зросло до 10%. Кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в II кварталі 2020 року склало 15,7 млн осіб, а у віці 15-70 років – 15,6 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше та у віці 15-70 років склала по 1,7 млн осіб.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас