Українська компанія придумала, як зробити звичайні купе поїздів двоповерховими (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська компанія придумала, як зробити звичайні купе поїздів двоповерховими (фото)

Технології&Авто
4866
Компанія “Міжнародне ділове співробітництво” (Дніпро), яка займається розробкою і виготовленням кабін локомотивів, трамваїв та інтер’єрів вагонів, підготувала проєкт, який може дозволити оптимізувати простір в купейних вагонах пасажирських поїздів.
Про це в інтерв’ю ЦТС розповів гендиректор фірми ігор Теличко.
“Ми подивилися на пасажирський вагон, те, як він влаштований, і подумали, що там є, що вдосконалити. Зокрема, ми вважаємо, що в купейних вагонах доступ пасажирів до полиць другого рівня дуже складний і небезпечний. І сама по собі конструктивна схема в купейних вагонах може бути дещо оновлена і стати більш привабливою для пасажирів”, – сказав Теличко.
За його словами, компанією було поставлено завдання зробити всі зміни в рамках габаритних розмірів експлуатованих сьогодні кузовів вагонів.
“Так народився концептуальний проєкт з робочою назвою “sleepbox”. На цей момент опрацьовані всі ергономічні схеми і побудований повномасштабний макет. Проведено натурні випробування з “пасажирами”. З подивом виявили, що наш проєкт викликає неабиякий інтерес у молоді”, – поділився голова компанії “Міжнародне ділове співробітництво”.

Також він поінформував, що вже оформлена заявка на відповідний патент. Фірма приступила до підготовки пропозиції для інвесторів і зацікавлених організацій в реалізації цього проєкту.
Як можна побачити на наданих ЦТС схемах і візуалізаціях, оптимізувати простір пропонується за рахунок того, що максимально буде використано простір верхньої частини вагона, таким чином купе можна перетворити на двоповерхове. Місце для ніг пасажирів верхнього поверху пропонується забезпечити за рахунок зниження рівня підлоги другого поверху в місці перестінків купе нижнього рівня.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас