Ефективна вакцина від коронавірусу має великий недолік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ефективна вакцина від коронавірусу має великий недолік

Технології&Авто
2030
Щоб вакцина зберігалася і діяла, її необхідно тримати в камерах з ультранизькими температурами від -70 ° C.
Виймати препарат з холодного середовища можна максимум чотири рази. Ні домашні, ні виробничі морозильні камери не можуть забезпечити таку температуру. У такому випадку найбільша проблема виникає в бідних країнах.
Вони не мають можливості придбати потужності для зберігання вакцини і забезпечити правильне транспортування.
Компанія Pfizer вже обмірковує варіанти доставки вакцини до місць призначення. За їхніми словами, препарат буде поширюватися з центрів компанії в США, Німеччині та Бельгії. Перевозити його планують наземним і повітряним транспортом в клініки і лікарні, де вакцину вводитимуть людям.
Крім того, компанія Pfizer розробила спеціальну транспортну коробку невеликого розміру, яка може забезпечити вакцині необхідну температуру.
В одну ємність поміщається до 5 тис. доз, які можуть безпроблемно зберігатися протягом 10 днів. Однак одна така коробка дорого коштує. Деякі країни не зможуть виділити таку велику кількість коштів.

Довідка Finance.ua:

  • Світові фондові індекси злетіли до рекордних значень після того, як компанія Pfizer заявила, що її експериментальна вакцина більш ніж на 90% ефективна в запобіганні COVID-19.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас