У ВР зареєстрували законопроєкт про цифрові паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстрували законопроєкт про цифрові паспорти

Особисті фінанси
641
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4355, який дозволить українцям користуватися цифровими паспортами.
Про це повідомила пресслужба Комітету цифрової трансформації.
Яка ситуація із е-паспортами зараз? Наразі громадяни України можуть використовувати електронну версію паспортів завдяки експериментальному проєкту, передбаченому постановою Кабміну №278 від 15 квітня 2020 року. Як зазначають у Комітеті, це має позитивну динаміку, адже вже зараз е-паспортами в мобільному застосунку Дія користується понад 5 млн осіб.
Проте проєкт є тимчасовим, що унеможливлює використання громадянами України е-паспорту та е-паспорту для виїзду за кордон після 2021 року. Тому команда Комітету разом з іншими народними депутатами підготувала законопроєкт, який закріплює на рівні закону можливість використання цифрових паспортів.
Згідно з пояснювальною запискою, е-паспорт – це паспорт громадянина України у формі електронного відображення інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), а також інформації про місце проживання (за наявності), крім відцифрованих відбитків пальців рук особи.
Вартість. Е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон формуються безоплатно.
Електронні копії е-паспорта, е-паспорту для виїзду за кордон можуть подаватися та застосовуватися у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування копій паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
Е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон не використовується у випадках:
  • перетинання державного кордону;
  • в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Що таке додаток Дія та як ним користуватися 📱

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас