Аваков розповів, як вирішуватиметься проблема з недобудовами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков розповів, як вирішуватиметься проблема з недобудовами

Нерухомість
1527
Уряд планує вирішити питання незаконних забудов, напрацювавши “дорожню карту” з народними депутатами, профільними міністерствами, Київською міською державною адміністрацією, обладміністраціями в регіонах, правоохоронними органами та постраждалими інвесторами.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на спільній нараді постраждалих інвесторів об’єктів незавершеного житлового будівництва, які стали заручниками афери, так званої “піраміди Укрогруп”, МВС, Міністерства юстиції та Нацполіції, передає пресслужба МВС.
«Масштаби цієї біди просто вражають, а кількість постраждалих інвесторів налічує десятки тисяч. Лише у вказаній шахрайській будівельній схемі заручниками стали понад десять тисяч громадян, а недобудованими та не введеними в експлуатацію залишились більше сорока житлових комплексів», – сказав Арсен Аваков.
Для вирішення цих проблем при Кабінеті міністрів України була створена Міжвідомча робоча група.
Першочергові завдання:
  • створення нової законодавчої бази, яка унеможливить шахрайство із забудовами, вирішить проблему гарантування захисту інвесторам вкладених у будівництво коштів та встановить дієвий механізм добудови незавершених об’єктів;
  • нагальною є також потреба формування «дорожньої карти» для тих проблемних об’єктів, які вже існують в Україні.
Заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко зазначив, що основним завданням для міністерства лишається встановлення постійного контролю та моніторингу державного реєстру речових прав на нерухоме майно з метою недопущення реєстраційних дій відповідних суб’єктів стосовно окремих об’єктів нерухомості в житлових недобудовах.
За підсумками наради вирішили напрацювати «дорожню карту» для вирішення проблем добудови по кожному об’єкту незавершеного житлового будівництва.

Довідка Finance.ua:

  • “Піраміда Укогруп” – афера забудовника Анатолія Войцеховського. За даними правоохоронних органів, його компанії під різними назвами, найбільш відома з яких “Укогруп”, понад десять років працювали на столичному ринку.
  • “Укогруп” залишила по собі 15 тис. постраждалих та понад 40 незаконно збудованих або недобудованих ЖК. Будинки, за даними правоохоронців, зводили, як правило, без жодних дозвільних документів, на самовільно захопленій землі, з порушенням вимог безпеки.
  • “Київміськбуд” добудовувати ці будинки відмовився. Близько десятки будинків – під арештом. Частину будинків зневірені інвестори добудовують самотужки, створюючи спеціальні кооперативи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас