Міжбанк: середа може піднести сюрпризи щодо курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа може піднести сюрпризи щодо курсу

Валюта
1028
Середа на валютному ринку не буде виділятися обсягами операцій і статистикою торгів, але при цьому залишиться дуже напруженим днем як для клієнтів, так і для банків. І може піднести сюрпризи щодо курсу долара. За нашими прогнозами, 11 листопада обсяг операцій на міжбанку складе до $160-170 млн при укладенні до 530 угод, а основною причиною зниження активності на ринку буде вихідний день в США. 11 листопада там відзначають День ветеранів, і всі розрахунки по долару на українському міжбанку будуть проходити на умовах ТОМ (розрахунки в гривні – сьогодні, поставка долара – завтра). Це традиційно малопопулярний формат операцій в Україні, і місцеві клієнти сьогодні перейдуть в основному на операції в євро і рублі.
Але саме ситуативно низький обсяг торгів приводить валютний ринок в подібній ситуації до повної залежності курсоутворення від дій і завдань великих гравців і дозволяє спекулянтам істотно впливати своїми угодами на курсовий тренд протягом сесії. І сьогодні вони цей шанс не втратять.
Додатково на настрої учасників нашого ринку вплинуть:
1) Вчорашня зміна тренду за курсом долара. Після просідання його котирувань ще починаючи з минулого тижня – до вечора вівторка курс почав активно зростати. Це додасть побоювань потенційним покупцям валюти і збільшить попит на побоюваннях подальшого зростання котирувань. Декого в цій ситуації не будуть навіть бентежити розрахунки ТОМом. Це психологічно працює проти гривні;
2) Швидкий початок бюджетних розрахунків у компаній на тлі посилення необхідності фінансувати поточні господарські витрати бізнесу. Майбутні виконання податкових зобов’язань і поточні гривневі витрати змусять експортерів активніше продавати валюту на міжбанку і знизять апетити імпортерів з її купівлі, що частково підстрахує нацвалюту на торгах в ці дні;
3) Розрахунки за результатами аукціону Мінфіну України з продажу ОВДП. Чиновники продали облігацій на загальну суму в еквіваленті 7,88 млрд гривень. У тому числі гривневих майже на 5,6 млрд і доларових на $82,4 млн. Сьогодні покупці повинні розрахуватися за гривневі папери, і ці операції позначаться на українському ресурсному ринку і опосередковано на валютному міжбанку.
Для гривні сьогодні найбільш небезпечним фактором є дії спекулянтів, які на малооб’ємному і млявому ринку по долару через розрахунки по ньому на умовах ТОМ мають чудову можливість на дрібних сумах угод активно “похитати” курс цієї валюти протягом дня.
Курси міжбанку за прогнозом 11 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,10 – 28,30 гривень, євро – коридор 33,00 – 33,50 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,15 / 28,17
Євро – 33,25 / 33,28
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас