Європарламент цінує прогрес реформ в Україні, але розчарований через олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент цінує прогрес реформ в Україні, але розчарований через олігархів

Казна та Політика
360
Комітет закордонних справ Європарламенту високо оцінює прогрес України у впровадженні важливих реформ, які наближають асоціацію та інтеграцію з Європейським Союзом. Однак в ЄП розчаровані судовою системою і олігархією.
Про це йдеться в офіційній заяві ЄП.
Євродепутати попередили Україну в необхідності проведення низки реформ, щоб уникнути відкату назад. Зокрема, в комітеті ЄП виділили українську судову систему як таку, що користується найменшою довірою суспільства.
Також депутати ЄП піддали критиці спроби української влади здійснювати політичний тиск на незалежні економічні інститути та правоохоронні органи. Крім того, в Європарламенті розчаровані відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в Україні.
Водночас євродепутати вважають, що Україна досягла прогресу у виконанні взятих на себе зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію з ЄС, особливо у сферах сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, екології, цифрової економіки та виборчих процедур. Звіт, в якому визнається поліпшення в Україні, підтримали 53 депутати ЄП, проти проголосували 7, ще 8-утрималися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас