Кредити онлайн: особливості повернення і пролонгації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Кредити онлайн: особливості повернення і пролонгації

Кредит&Депозит
352
Отримуючи онлайн-кредит на карту, недосвідчений або неуважний споживач може прострочити платіж і, як результат, зіткнутися з нарахуванням пені та штрафів, що призведе не тільки до незапланованих витрат і погіршення кредитної історії, а й, в деяких випадках, до судових позовів. Що ж потрібно знати, щоб оформлення позики не призвело до боргів, а репутація позичальника залишилася незаплямованою?
Позиція МФО з питання повернення кредитів
Підписуючи паперовий або електронний договір перед видачею кредиту, позичальник підтверджує, що ознайомлений з усіма умовами кредитування і згоден на них: процентні ставки, терміни й суми повернення, а також розміри штрафів у разі прострочення платежів. Як правило, для клієнта на сайті МФО передбачено особистий кабінет, в якому вказуються умови кредитування, доступні функції оформлення, погашення та пролонгації кредиту. Однак, незважаючи на прозорість сервісу і взяту на себе відповідальність, клієнт, який прострочив платіж, часто обурений тим, що до нього застосовуються штрафні санкції.
Яка ж позиція МФО з питання повернення позик? На думку Олега Кузьмінова, директора компанії Money4You, запорука успіху МФО на ринку – задоволені та лояльні постійні клієнти: “Наша мета не тільки створити максимально комфортні умови для подачі заявки та отримання онлайн-кредиту в Money4You, а й забезпечити прозорість усіх умов кредитування, а також своєчасно інформувати позичальника про терміни платежів, щоб клієнт не зіткнувся з простроченням і звернувся до нас знову, якщо буде потрібна короткострокова фінансова допомога.”
Таким чином, незважаючи на те, що кредитор має право на нарахування штрафів, йому набагато важливіше довіра споживача, який залишиться задоволений сервісом і буде регулярно користуватися фінансовою послугою. Сумлінні позичальники отримують кредити на більш вигідних умовах, зі знижками до 70-90%.
Як повернути кредит без фінансових втрат
Без сумніву, споживач, який взяв кредит, повинен повернути його в строк згідно з договором. Якщо умови порушені, кредитор має право нарахувати пеню або штраф, що буде занесено в кредитну історію, як того вимагає законодавство. Така ситуація не вигідна ані кредитній компанії, ані позичальникові, тому потрібно заздалегідь з’ясувати, як погашати позику.
  • Завжди повертайте кредит вчасно
Найпростіше онлайн-кредит повертати дистанційно через особистий кабінет зі своєї карти або електронного гаманця. Такі платежі, як правило, проходять протягом кількох хвилин. Деякі МФО вимагають оплату однією сумою і тільки з тієї карти, на яку був виданий кредит, інші пропонують повертати частинами та з будь-якої карти.
Важливо знати, що, якщо платіж проводиться через клієнт-банк або банківську касу, гроші можуть надійти в кредитну організацію з затримкою до 3-5 діб. В цьому випадку платіж варто проводити заздалегідь, до закінчення терміну кредитного договору, інакше буде нарахована пеня і втрачені акційні умови.
Більшість компаній пропонують послуги онлайн, але ті, хто має мережу офісів, можуть також приймати гроші готівкою. Популярним способом погашення є оплата готівкою через мережу терміналів.
  • Скористайтеся пролонгацією кредиту
Онлайн-кредити, як правило, мають невеликий термін дії – до 30 діб. Якщо позика не погашена вчасно, починається нарахування штрафних відсотків і сума заборгованості по кредиту може значно збільшитися буквально за кілька днів прострочення. Позичальнику необхідно оформити пролонгацію, щоб отримати додатковий час на розв’язання фінансових проблем, уникнути переплат і погіршення кредитної історії.
Пролонгація оформляється онлайн в особистому кабінеті. Для цього оплачуються фактично нараховані відсотки або фіксована плата за послугу пролонгації, подається заявка і підписується додаткова угода. Деякі компанії надають безлімітну пролонгацію, тому що це вигідніше, ніж отримати у своєму портфелі проблемну заборгованість.
В цілому, знаючи умови кредитування та дотримуючись їх, клієнт може зберегти репутацію і вигідно користуватися позиковими коштами.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас