Hyundai запланувала запуск безпілотних вантажних літаків у 2026 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai запланувала запуск безпілотних вантажних літаків у 2026 році

Технології&Авто
468
Південнокорейський промисловий концерн Hyundai Motor приступив до розробки літаків з дистанційним управлінням, призначених для перевезення вантажів в міських центрах. Як повідомляє Nikkei Asia Review, виробник планує комерціалізувати цю послугу у 2026 році.
У майбутніх дронах будуть використовуватися технології, що застосовуються в літаючих таксі Hyundai, які наразі знаходяться в стадії розробки. Літак матиме фіксовані крила з пропелерами, аналогічні гвинтокрилам Osprey, що дозволить виконувати вертикальний зліт і посадку, необхідні в міських умовах.
Проєкт Air Cargo, оголошений Hyundai, дозволяє брати участь іншим місцевим компаніям, які можуть подати заявку на участь до 22 листопада. Партнери братимуть участь в проєктуванні основного корпусу і системи управління навігацією.
Цей проєкт є частиною більш масштабної ініціативи Hyundai по повітряній мобільності. Компанія об’єдналася з американською Uber Technologies, щоб реалізувати ідею літаючих таксі у 2023 році.
Hyundai запланувала в майбутньому отримувати 30% виручки від продажу літаків, 50% – від наземних автомобілів, а решта 20% – від робототехнічного бізнесу.
Фото: www.hyundai.com
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас