Україна готується до карантину вихідного дня: що буде працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готується до карантину вихідного дня: що буде працювати

Особисті фінанси
1683
Обмеження триватимуть протягом кількох тижнів. Згідно з документом, пропонується вводити жорсткий карантин з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, тобто кожен уїк-енд.
Що заборонять. Очікується, що по суботах і неділях буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів і басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів в барах, ресторанах, кафе і установах розважальної сфери.
Що буде дозволено. Під час карантину вихідного дня залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.
Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.
Як уточнив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, громадський транспорт продовжить працювати, а ресторани та кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос.
Коли введуть карантин вихідного дня. Обмеження вступають в дію на 14 і 15 листопада.
Скільки триватиме такий карантин. Президент України Володимир Зеленський заявив, що карантин вихідного дня триватиме кілька тижнів. Очікується, що він допоможе уникнути повного локдауну.
“Збільшення кількості ліжко-місць, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій епідеміологічної ситуації в холодний період року буде далеко не найгіршим”, – сказав президент.
Нагадаємо, сьогодні в Україні 11 787 нових випадків коронавируса. Найбільше заражень зафіксували в Києві (тисяча вісімдесят три), Дніпропетровській (740), Запорізькій (727), Сумській (680) та Київській (672) областях.

Довідка Finance.ua:

  • У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які залишилися без заробітку на вихідних, зокрема, обіцяють здійснювати виплати людям, які офіційно працюють і через карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас