3 міста України залишаються без тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3 міста України залишаються без тепла

Особисті фінанси
841
У 23 містах України середньодобова температура повітря тримається нижче 8 градусів, а опалення досі або взагалі немає, або увімкнено тільки частково. Проблеми виникли через критичні борги за газ підприємств теплокомуненерго Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської та Чернівецької областей.
У сумі підприємства ТКЕ заборгували “Нафтогазу” 35,6 млрд гривень.
Вже майже чотири роки Сміла славиться великими боргами за газопостачання підприємств теплокомуненерго. Як підрахував голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Сергійчук, йдеться про 52 млн гривень заборгованості перед “Черкасигазом”, і понад 60 млн – перед НАК “Нафтогаз”. Щоразу опалювальний сезон тут нагадує трилер – “Чи виживе в холоди 70-тисячне місто”.
Зараз тут укладено договір реструктуризації боргів перед “Нафтогазом”, і Сміла зможе отримувати блакитне паливо для запуску котелень. Але не все так просто, скаржиться новообраний мер Сергій Ананко. За його словами, “Черкасигаз” вирізав частини труб у котелень – щоб не було несанкціонованого відбору. Тому перш ніж пускати газ, потрібно відновити інфраструктуру.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас