Кабмін створить два фонди для підтримки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створить два фонди для підтримки бізнесу

Казна та Політика
641
Уряд планує створити Фонд гарантування кредитів і Фонд фондів для спрощення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування.
Про це йдеться в Національній стратегії економічного розвитку до 2030 року.
Кабінет Сзаклав у вектори економічного розвитку до 2030 року створення єдиного інтегрованого гарантійного інструменту — Фонду гарантування кредитів, орієнтованого на високоризикові або з недостатнім рівнем фінансування малі і середні підприємства.
До таких підприємств пропонується віднести, зокрема інноваційні, культурні та творчі сектори, підприємства, що переходять від ресурсо- та енергоємних моделей до більш стійких, а також застосовують цифрові і інноваційні методи ведення бізнесу.
Уряд також планує спрощення доступу до капіталу для малого і середнього бізнесу шляхом створення державного Фонду фондів «як механізму ризиків/винагород для збільшення розміру фондів».
Якірною інвестицією для Фонду фондів може виступати державне фінансування, при цьому додаткове фінансування від міжнародних фінансових організацій та від інших держав буде сприяти залученню приватних інвесторів у МСБ.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів визначив 30 пріоритетних проєктів економічного розвитку до 2030 року.
  • Президент України Володимир Зеленський наголошував, що Стратегія економічного розвитку до 2030 року за результатами аудиту економіки країни має бути не декларацією, а планом, який є обов’язковим для виконання всіма гілками влади, незалежно від зміни керівників.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас